Tasteful english-style

Living

Egbert Hoogenberk van het architectenbureau ‘Harmonische Architectuur’ is er samen met architect en projectleider Remko van de Weerd ruimschoots in geslaagd het monumentale pand aan te passen, zonder het originele karakter aan te tasten. Het ontwerp staat voor perfect wooncomfort in een historisch pand vol met bijzondere ruimtes en authentieke details.

A Building with a 

History

De imposante oprijlaan, de indrukwekkende tuin en de sfeervolle binnentuin vormen het perfecte decor voor Parq Residence. Een monumentaal pand dat stamt uit 1933 en is gebouwd naar een ontwerp van de bekende architect Samuel de Clercq.

Class and character

A monumental entrance hall

De royale entree met authentieke details, de nisjes op onverwachte plekken, de bijzondere lichtinval door de hoge glas-in-loodramen, de bijzondere ruimtes en de hoge plafonds zorgen voor een unieke sfeer in de monumentale hal. De smaakvolle combinatie van karakter en cachet maakt dit een ideale ruimte om uw gasten te ontvangen.

The beautiful

Garden

Parq Residence is omgeven door een rijke geschiedenis. De tuin en de waterpartij aan de voorzijde wordt in oude glorie hersteld middels het ontwerp van Erik Blok van bureau SB4, specialist in historische tuinen, parken en landschappen. Daarbij worden zowel de toegang voor de auto’s, als de toegang voor de voetgangers voorzien van een volledig elektrisch te openen hekwerk.

Binnen deze gated community ervaart u een optimaal gevoel van buiten wonen. De rustgevende waterpartijen, de perken met eeuwenoude bomen en het uitgestrekte grasveld in de binnentuin zorgen voor een heerlijke ambiance. Niet alleen als u in de tuin bent, ook als u vanuit uw appartement naar buiten kijkt of via de imposante oprijlaan het terrein betreedt.

National monument

Het landgoed heeft een rijke geschiedenis. Zo diende het pand in eerste instantie als onderkomen voor dames van goede komaf die buiten hun schuld om niet meer konden voorzien in hun eigen onderhoud. Later kreeg het de functie van bejaardenhuis. In 2004 zijn het gebouw, het toegangshek en de tuin aangewezen als rijksmonument.